Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto mrówkowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
jajko 4 szt
cukier 1 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
mąka 1 szkl
mak 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto mrówkowiec

Margarynę z cukrem ubić na pulchną masę.Dodać żółtka.Mąkę wymieszać z proszkiem i makiem.Dodać do masy.Ubić białka,stopniowo dodawać do ciasta,powoli mieszając.Dodać rodzynki i delikatnie wymieszać.Piec najpierw w niższej temperaturze,stopniowo ją zwiększając do ok.180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 02.09.2011 09:28
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak