Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykowo-pomidorowa zupa krem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 4 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
ogórek 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
oliwa 2 łyżki
przecier pomidorowy 0.5 szkl
pieprz do smaku
sól do smaku
bułka 3 wrocławska
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: paprykowo-pomidorowa zupa krem

Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w kostkę i przełożyć do blendera,zmiksować.Dodać obrany i pokrojony ogórek,pokrojoną paprykę i czosnek.Zmiksować na jednolitą masę.Wlać przecier pomidorowy,oliwę i ocet.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Całość wymieszać i odstawić do lodówki do schłodzenia.Bułkę pokrojoną w kosteczki przypiec na niewielkiej ilości oleju.Do zupy można również dodać cebulę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak