Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 40 dag
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
oliwa 2-3 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ryż 1 1/2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Groszek osączyć na sitku. Połączyć ryż, groszek i natkę. Tuńczyka podzielić widelcem, na niezbyt małe kawałeczki i razem z oliwą dodać do sałatki. Doprawić solą, pieprzem oraz oliwą i starannie wymieszać. Paprykę pokroić w paski. Sałatkę przełożyć do salaterki i przybrać papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 11.09.2011 20:33
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak