Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort kolorowy z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka czerwona 1 opakowanie
galaretka zielona 1 opakowanie
galaretka żółta 2 opakowania
ananas z puszki 1 puszka
brzoskwinie w puszce 1 puszka
śmietana kremowa 30% 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tort kolorowy z galaretką

Galaretkę czerwoną i zieloną przygotowujemy w osobnych naczyniach zgodnie z przepisaem i zostawiamy do ostygnięcia. Odsączone owoce kroimy w kostkę.
Zólte galaretki rozpuszczamy w połowie wody podanej w przepisie, , a gdy zaczynają tężeć dodajemy do nich spienioną wcześniej śmietanę i mieszamy.
Dodajemy do massy pokrojone owoce, galaretki (również pokrojone w kostkę) i mieszamy dokładnie. Masę wylewamy na wyłozoną folia alumioniową tortownicę I wstawiamy do lodówki aż masa stężeje. Torcik bardzo efektowanie, ze względu na na kolorystykę, wygląda podoawany pokrojony w trójkąty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak