Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone pyzy 100 dag
cebula 1 szt
pieczarki 40 dag
masło 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 100 ml
sól do smaku
natka pietruszki 2 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy z pieczarkami

Obraną i posiekaną cebulę zeszklij w rondlu na maśle.Dodaj oczyszczone i pokrojone pieczarki.Duś przez ok.3minuty.Co jakiś czas mieszaj.Wlej bulion i duś ok.10minut.Mąkę i śmietanę wymieszaj.Wlej do sosu,zagotuj i mieszaj.Sos dopraw solą i pieprzem.Ugotowane i odcedzone pyzy podawaj na talerzu oblane sosem z pieczarek.Danie możesz posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak