Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z żeberek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1\\2kg
cebula 1
grzyby leśne 3
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
mąka wrocławska
margaryna
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z żeberek

Żeberka pokroić,opłukać,osuszyć.Na rozgrzany tłuszcz ułożyć żeberka i lekko obsmażyć z obu stron.Dolać wodę i zagotować.Cebulę pokroić w krążki i dodać do żeberek.Przyprawić do smaku przyprawami ,dodać grzyby,pokrojone w niewielkie kawałki.Gotować pod przykryciem około 45min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 04.09.2011 20:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak