Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pałeczki rybne do jarzyn

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 40 dkg
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 lyżki
sól - -
tłuszcz do smażenia - -

Przepis i sposób przygotowania na: pałeczki rybne do jarzyn

Nierozmrożone filety pokroić na pałeczki o grubości palca i posolić. Rozbić jajko jak na jajecznicę na dużej patelni rozgrzać tyle tłuszczu by pałeczki płyały, obsypać je mąką obtaczac w jajku i bułce tartej, Smażyć na rumiano.

Podawac od razu do jarzyn gotowanych lub surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.05.2013 00:43
super pomysł
SmakolykiJoanny 15.03.2013 14:26
Fajny pomysł z tymi paluszkami rybnymi
gosia47-47 07.02.2011 09:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak