pałeczki rybne do jarzyn

pałeczki rybne do jarzyn

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    40 dkg
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • bułka tarta

    2 lyżki
  • sól

    - -
  • tłuszcz do smażenia

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nierozmrożone filety pokroić na pałeczki o grubości palca i posolić. Rozbić jajko jak na jajecznicę na dużej patelni rozgrzać tyle tłuszczu by pałeczki płyały, obsypać je mąką obtaczac w jajku i bułce tartej, Smażyć na rumiano.

Podawac od razu do jarzyn gotowanych lub surówek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

07.05.2013 00:43
super pomysł

SmakolykiJoanny

15.03.2013 14:26
Fajny pomysł z tymi paluszkami rybnymi

gosia47-47

07.02.2011 09:57
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat