Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka domowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 7 łyzka
jajko 5 szt
cukier 4 łyżka
galaretka cytrynowa 2
proszek do pieczeni
mleko 1 litr
budyń waniliowy 1 opakowanie
kostka masła 1,5
kakao 3 łyżka
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka domowa

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, potem żółtka i bardzo delikatnie mieszająć, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną tartą bułką wylać ciasto i piec około 15 minut w temp 180 stopni C. oBIE GALARETKI ROZPUŚCIĆ W SZKLANCE WRZĄTKU, PRZESTUDZIĆ, WYMIESZAĆ Z JABŁKAMI. Na przestudzonym cieście równą warstwą rozłozyć jabłka i wstawić do lodówkki. Dodać budyń i rozsmarować. Polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak