Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernikowa tęcza

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sernik na zimno 1 sztuka
galaretka pomarańczowa
galaretka agrestowa
biszkopty okrągłe 1 paczka
banan 1 sztuka
pomarańcz 1 sztuka
sok z cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernikowa tęcza

Sernik na zimno przygotowujemy według przepisu na
opakowaniu dodając sok z cytryny. Dno foremki wykładamy
biszkoptami. Na nie wykładamy cały sernik. Galaretki
rozrabiamy w nieco mniejszej ilości wody. Na wierzch
sernika układamy plasterki banana i na środek cząstki
pomarańczy. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy obie
jednocześnie na sernik, aby nieco się wymieszały.
Wstawiamy do lodówki na conajmniej dwie godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.10.2013 20:47
Dobre ciasto.
Kasiax18 27.06.2012 21:37
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak