Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z czarnymi porzeczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
żółtko jajek 3 szt
cukier kryształ 1,5 szk
woda 3 łyżki
margaryna 25 dag
mąka 2,5 szk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
białko 3 szt
cukier kryształ 3,4 szk
wiórki kokosowe 10 dag
czarna porzeczka 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z czarnymi porzeczkami

1. CIASTO: Margarynę roztopić, ostudzić.
Zmiksować jajko, żółtka, cukier i wodę.
Dodać ostudzoną margarynę, mąkę i proszek do pieczenia.
Dokładnie wymieszać. Wylać na blachę o wymiarach 25 x 30 cm.
Na cieście ułożyć umyte i osączone owoce i przykryć pianą.

2. PIANA: Białka ubić z cukrem, dodać wiórki kokosowe i wymieszać.
Wyłożyć na owoce. Piec około 40 minut w temp:180\' C.

3. RADA: Ciasto można zrobić z jagodami lub innymi owocami sezonowymi.


SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 07.06.2012 08:22
super
Kate131 03.09.2011 09:08
pycha
Iwona56 02.09.2011 11:32
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak