Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z mięsa mielonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
majonez 1 szkl
jajko 4 szt
ser starty 30 dkg
Farsz:
jajko 1 szt
mięso mielone 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z mięsa mielonego

Składniki na ciasto wymieszać razem. Wyłożyć na papier do pieczenia na blaszce i piec 20-30 min w 180st. Pieczarki zetrzeć na tarce na dużych oczkach, cebule pokroić w kostkę i to razem podsmażyć. Później wszystkie składniki na farsz wymieszać razem i wyłożyć na ciepłe ciasto. Zwinąć jak roladę i owinąć papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w tem 200st przez 40 min.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 20.09.2011 21:53
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak