Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Ciemniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
jajko 2 sztuki
kakao 2 łyżki
rodzynki 1/2 szklanki
masło 1/3 kostki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
mleko ok 1 szklanki
cukier puder do posypania
dżem 2-3 łyżki
orzechy włoskie 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Ciemniak

Jajka, dżem, cukier, cukier waniliowy, masło zmiksować. Miksując dodawać porcjami mąkę, kakao, mleko i przyprawę do piernika. Na koniec wmieszać przygotowane orzechy i rodzynki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia ciasta, wysmarować olejem. Wyłożyć ciasto, wstawić do piekarnika i piec do suchego patyczka ok 40min. Wystudzić, przekroić, przełożyć dowolnym dżemem. U mnie musem jabłkowym. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 13.11.2011 23:27
rewelacyjne
katarzynka455 20.10.2011 17:11
smaczne i pięknie podane ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak