filety panierowane po ministersku

filety panierowane po ministersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety panierowane

    40 dkg
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    3-4 łyżka
  • sól, pieprz

    - -
  • oliwa

    3 łyżki
  • bułeczki

    2 czerstwe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko rozbić, ubić lekko widelcem na talerzu z dodatkiem mleka soli i pieprzu. Bułeczki pokrajać ostrym nożem na cieniutkie paseczki. Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz, filety maczać w jajku, a następnie obtaczać w kawałkach bułeczki i smazyć z obu stron na rumiano (około 15minut). Podawać z ziemniakami surówkami lub jarzyną gotowaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmakolykiJoanny

15.03.2013 14:28
Dzisiaj piątek u mnie też ryba na stole

teresa18

13.04.2011 17:25
pomysłowe

stokrotka

19.03.2011 22:42
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat