Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety panierowane po ministersku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety panierowane 40 dkg
jajko 1 szt
mleko 3-4 łyżka
sól, pieprz - -
oliwa 3 łyżki
bułeczki 2 czerstwe

Przepis i sposób przygotowania na: filety panierowane po ministersku

Jajko rozbić, ubić lekko widelcem na talerzu z dodatkiem mleka soli i pieprzu. Bułeczki pokrajać ostrym nożem na cieniutkie paseczki. Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz, filety maczać w jajku, a następnie obtaczać w kawałkach bułeczki i smazyć z obu stron na rumiano (około 15minut). Podawać z ziemniakami surówkami lub jarzyną gotowaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 15.03.2013 14:28
Dzisiaj piątek u mnie też ryba na stole
teresa18 13.04.2011 17:25
pomysłowe
stokrotka 19.03.2011 22:42
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak