Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello po mojemu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 1/2 litra
biała czekolada 2 tabliczki
wiórki kokosowe 1 szklanka
Śnieżka w proszku 1 opakowanie
śmietanfix 1 opakowanie
gotowy spód bezowy 1 krążek

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello po mojemu

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić, dodać do niej Śnieżkę i śmietanfix, wymieszać. Dodać czekoladę, wymieszać dokładnie. Spód bezowy przełożyć do tortownicy. Do masy śmietanowo-czekoladowej wsypać wiórki, wymieszać i przelać na spód bezowy. Wyrównać górę. Schładzać w lodówce kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 11.12.2013 13:08
chętnie bym zjadł!
fotoviderek 17.11.2013 10:16
Super ciacho :)
Sroczka 12.08.2012 14:27
Poproszę kawałek. Albo lepiej od razu dwa.
mari 07.12.2011 19:39
wygląda baaaardzo apetycznie!
BernadettaP 19.11.2011 08:14
A u Ciebie kolejny pyszny deser :)
Jolanta_P-S 01.09.2011 22:05
Pyszna
Emiliozo 01.09.2011 13:58
rozpływa się w ustach
novita26 01.09.2011 13:32
mniam
halina17 01.09.2011 09:29
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak