Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka z indyka

5.0
(42)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty
Papryka słodka mielona Prymat 2 szczypty
indyk 2 sztuki
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z indyka

Golonka umyć i osuszyć.
Nagrzać piekarnik do 180*C.
Przyprawić mięso solą, pieprzem i papryką.
Wlać łyżkę oleju do naczynia żaroodpornego i włożyć golonko.
Pieczemy w piekarniki nastawionym góra- dół około 1,5 godziny, podlewając od czasu do czasu wytapianym tłuszczem. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości golonek i mocy piekarnika. Przed wyciągnięciem należy sprawdzić czy są miękki:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 19.06.2013 11:06
pyszności :)
Kas2 13.05.2012 23:07
ależ ona apetyczna!
Justa32 17.11.2011 22:47
smaczne
anemon 04.09.2011 11:16
Prosto i smacznie.
pioge7 01.09.2011 07:48
dobre
Małgorzata113 01.09.2011 07:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak