Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko w sosie porowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por (biała część) 3 szt
majonez tradycyjny 2 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki
cebula biała 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko w sosie porowym

Jajka gotujemy na twardo .Obieramy przekrawamy na pół. Cebule kroimy w piórka solimy dusimy ręką zeby cebula zmiękła .Pora kroimy w cienkie plasterki .Mieszamy z cebulą .Dodajemy do sosu powstałego z połączenia majonezu z śmietaną . wszystko razem mieszamy .doprawiamy pieprzem . sosem polewamy jajko.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 19.04.2012 00:34
sos porowy? wypróbuję;)
SmakolykiJoanny 01.09.2011 09:06
bardzo efektowne :)
Gabriela7 01.09.2011 07:39
pychota
iwa643 01.09.2011 06:45
Ozdabiamy porem i szczypiorkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak