Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na parze

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 300 g
masło 1 łyżka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na parze

Kroki postępowania

1
Łososia myjemy i przekrajamy na pół- mamy dwie porcje. Każdą doprawiamy solą ziołową, posypujemy pieprzem cytrynowym i obficie suszoną natką pietruszki. Na każdej porcji kładziemy pół łyżki masła
Krok 1 - Łosoś na parze foto
2
Łososia gotujemy na parze ok 15 minut
Krok 2 - Łosoś na parze foto
3
pyszne, delikatne mięso łososia gotowanego na parze...
Krok 3 - Łosoś na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 15.07.2012 10:22
Zdrowo i przepysznie :)
Jarlin 28.09.2011 10:02
Smaczny
BernadettaP 15.09.2011 08:13
Uwielbiam łososia:-)
BernadettaP 15.09.2011 08:13
Uwielbiam łososia:-)
ziutula
ziutula 02.09.2011 22:40
i nie trzeba soli jak dla mnie ... samo zdrowie..
stokrotka 01.09.2011 12:29
smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak