Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos grzybowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 300 g
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
olej
sól
pieprz
śmietana kremówka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: sos grzybowy

Grzyby dokładnie czyścimy i kroimy na kawałki. Ceulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak cebula się zeszkli dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę i mieszamy. Po minucie dorzucamy grzyby i dusimy ok 10 minut, jak grzyby puszczą sok, dodajemy masło i mieszamy dokładnie. Dusimy do momentu aż grzyby będą usmażone, a marchewka miękka. Na sam koniec wlewamy śmietanę 30% mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marines27 29.10.2012 17:30
ładnie pachnie
RenataZ-et 06.09.2012 20:21
Te? taki robi?
tomosatomos 08.04.2012 07:34
mniam
caffee_tea 03.03.2012 13:00
PYszny dodatek do mięs...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak