Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w kremie rumowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 2 szt.
cukier 1 łyż.
kremówka 1/2 szklanki
cukier puder 1 łyż.
sok z cytryny 1/2 łyż.
rum 2łyż.
orzechy 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w kremie rumowym

Sposób przyrządzenia
Umyte jabłka obieramy ze skórki i kroimy na połówki.
Wyjmujemy gniazda nasienne. Gotujemy kilka minut w
małej ilości wody doprawionej cukrem i sokiem z cytryny.
Gotowe przelewamy na sitko i studzimy. Kremówkę ubijamy
z cukrem pudrem,dodając pod koniec rum. Kawałki jabłek
układamy do pucharków do lodów. Na wierzch wykładamy
śmietanę i posypujemy posiekanymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.10.2013 20:44
Fajny deser.
agnieszka214 01.09.2011 06:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak