Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto jabłkowe na kefirze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier 1 szklanka
kefir 1 szklanka
mąka 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 1/2 szklanki
jabłka około 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto jabłkowe na kefirze

Jajka ubijamy z cukrem, ubijając wlewamy porcjami kefir.
Do masy dodajemy olej, i mąkę wymieszaną z proszkiem do
pieczenia. Mieszamy. Ciasto wlewamy na wyłożoną pergaminem
blachę. Jabłka kroimy n grubsze półplasterki. Wciskamy w
ciasto. Ciasto należy piec około 50-55 minut w
200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.10.2013 20:44
Na pewno Ci się ono udało.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak