paprykarz węgierski

paprykarz węgierski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    60 dkg
  • sól,pieprz,mielona papryka

    - -
  • cebula biała

    1 szt
  • tłuszcz do smażenia

    - -
  • mąka

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w spore kostki, posolić obsypać pieprzem i papryką, a następnie mąką. Wyłożyć na mocno rozgrzany tłuszcz na patelni, obsmażyć na rumiano, dodac pokrojoną w krążki cebulę i smażyc jeszcze chwilę az lekko się zarumieni. Wówczas podlać trochę wody, zmniejszyć ogień i dusić mięso pod przykryciem do miękkości.

Podawać z ziemniakami lub makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

karolina1869

06.11.2013 18:23
ciekawy pomysł

Karolcia12

27.10.2010 09:33
pyszne

plocia

26.10.2010 21:27
hmm jak dla mnie nowość

iwona332

23.09.2010 12:17
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat