Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w burakach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 50 dag
buraki 3
jogurt naturalny 1 szklanka
natka pietruszki 1 pęczek
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w burakach

Filety osączyć z zalewy, pokroić na małe kwadraciki. Buraki umyć, nieobrane ugotować lub upiec. Gdy ostygną, obrać i drobno pokroić. Cebulę obrać, posiekać. Zalać buraki jogurtem, wymieszać. Dodać cebulę, posiekaną natkę pietruszki i śledzie. Doprawić, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 18.05.2012 10:23
fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak