Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w jabłkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
calvados 6 łyżek
cukier
sól
pieprz
żeberka
jabłka 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w jabłkach

Mięso oczyścić z tłuszczu, umyć, poporcjować. Podrumienić na 1/ masła, przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać calvadosem i wstawić pod przykryciem do średnio nagrzanego piekarnika na min. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, podsmażyć na reszcie masła. Oprószyć cukrem, poczekać, aż pokryją się lukrem, zestawić z ognia. Przybrać kawałkami jabłek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak