Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób po kocuńsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
ostry sos winerget 2 łyżki
sól
bób 1 kg
tymianek 1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Bób po kocuńsku

Bób umyć, zalać wrzątkiem, gotować ok. 15 min. Posolić pod koniec gotowania. Odcedzić, a gdy wystygnie, obrać. Tymianek opłukać, oberwać listki, rozgnieść ząbki czosnku. Wymieszać tymianek, czosnek i sos winegret. Delikatnie połączyć z bobem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak