Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet ze szpinaku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opak
jajko 1 szt
czosnek 3 ząbki
ser ementaler 125 gram
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: suflet ze szpinaku

Szpinak rozmrażamy , gotujemy go na małym ogniu w małej ilości wody, odlewamy nadmiar płynu i studzimy. Przyprawiamy solą ,pieprzem , gałką muszkatołową . Żółtko , ubite na sztywna piane białko i 2/3 ilości sera łączymy ze sobą i ze szpinakiem . Formę smarujemy masłem , napełniamy masą szpinakową , posypujemy reszta sera. Pieczemy 30 minut w tem . 220 C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 25.09.2012 19:30
fajne
Anna169Hosz 09.06.2012 16:47
Mnie jakoś suflety się nie udają...opadają:(
Ada-Gaba 08.02.2012 14:42
uwielbiam szpinak
IKrakowianka 11.10.2011 20:52
wyśmienity jest ten suflet
motomaniak 22.09.2011 13:20
brzmi apetycznie
stokrotka 13.09.2011 22:00
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak