Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk z kminkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morszczuk 5 kostek
czosnek 2 ząbki
kminek 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
masło 6 dag
mleko 1/2 szklanki
sok z cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk z kminkiem

Wymieszać utłuczony w moździerzu kminek, sól, pieprz, paprykę, rozgnieciony czosnek. Natrzeć mieszaniną kawałki ryby, odstawić na 15 min. Rozgrzać w głębokiej patelni masło, zrumienić filety rybne po obu stronach. Dolać mleko i sok z cytryny. Przykryć, dusić na małym ogniu, aż mleko wyparuje. Rozdzielić na porcje do pojemniczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak