Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz po giżycku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sandacz 1,5 kg
cytryny 4
masło 10 dag
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz po giżycku

Sandacza sprawić, naciąć wzdłuż grzbietu, by usunąć ości grzbietowe. Usunąć skrzela, oczy, głowę zostawić. Opłukać rybę. Cytryny umyć, pokroić w plasterki. Masło rozetrzeć z solą i pieprzem. Nasmarować nim rybę po obu stronach, obłożyć dokładnie cytryną i owinąć w duży arkusz folii aluminiowej, zawijając brzegi \"szu\" w rulon. Piec około 30 min. na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak