Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik malinowy na zimno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 25 dkg
galaretka malinowa 1 opakowanie
śmietana kremówka 1,5 szklanki
cukier waniliowy 1 szt
cukier 10 dkg
cytyna 1/2 szt
Biszkopty 30 dkg
ser biały twarogowy 1/2 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik malinowy na zimno

Galaretkę rozpuszczamy w wodzie tylko że bierzemy o połowę wody niż podano na opakowaniu. i studzimy.Se mielimy i ucieramy z cukrem waniliowym oraz szklanką śmietany na kremową masę.Maliny płuczemy i miksujemy i dodajemy do masy serowej.Sok i skórkę z połowy cytryny mieszamy z ostudzoną galaretką a następnie łączymy z masą.Tortownicę wykładamy biszkoptami przekładamy na nie masę i wstawiamy do lodówki na 8 godzin,Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno i dekorujemy nasz sernik tuż przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 01.09.2011 06:27
Pyszne połączenie smaków.
smakowita 31.08.2011 23:04
smaczny sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak