Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki po admiralsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 50 dag
cebula
masło 2 łyżki
koperek pęczek
makaron sojowy 20 dag
kapusta pekińska 6 liści
sos winegret 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki po admiralsku

Grzyby starannie umyć, osączyć, duże przekroić na pól. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Dodać kurki, dusić pod przykryciem 30 minut, pod koniec wsypać posiekany koperek, przyprawić. Oddzielnie ugotować makaron, przelać zimną wodą, odcedzić. Gdy makaron i grzyby ostygną, połączyć je, dodać umyte i porwane na kawałki liście kapusty. Polać sosem winegret, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak