Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciacho śliwkowe z kruszonką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2/3 szklanki
mąka 2 szklanki
jajko 1 szt
śmietana 30% 200 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 szt
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta
śliwki węgierki 70 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Ciacho śliwkowe z kruszonką

Z wszystkich składników zagniatamy ciasto- część mieszczącą się w otwartej dłoni odkładamy na bok, a większością wyklejamy formę na ciasto.
Przekrojone na połówki śliwki bez pestek układamy na cieście, a na wierzch kładziemy malutkie pokruszone kawałki ciasta które zostawiliśmy.
Pieczemy około 50 minut w temperaturze 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 16.07.2012 13:46
smaczne
rjustysia 28.01.2012 17:34
Bardzo lubi? takie ciasta, s? proste do zrobienia a takie pyszne!
MAR3STA 20.10.2011 23:11
znakomite ciasto
kanu83 18.10.2011 20:32
pycha
kanu83 18.10.2011 20:32
pycha
AgaS10 02.09.2011 09:14
ale kusisz:)
Wacław 01.09.2011 18:38
lubię ciasta lubię śliwki,pycha !
Katarzyna/kate1980 31.08.2011 21:36
ślicznie wygląda
Katarzyna/kate1980 31.08.2011 21:36
ślicznie wygląda
agnieszka137 31.08.2011 21:23
ale apetyczne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak