Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
oliwa 2 łyżki
przyprawa uniwersalna do smaku
śmietana
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebule obieramy i kroimy w kawałki. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dolewamy około 1,5 l wody i gotujemy 25 minut. po tym czasie zupę miksujemy na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i Vegetą. Podajemy z kleksem śmietany. Można posypać posiekaną pietruszką lub podać z grzankami np. czosnkowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.10.2013 00:41
na pewno smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak