Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 10 dag
cukier puder 15 dag
twarda czekolada 15 dag
mleko 2 łyżki
rum 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
ziarna kawy 7

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepanki

Migdały zalać wrzątkiem, obrać, zemleć. Czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach, skroić mlekiem. Dodać zmielone migdały, cukier, rum, sok z cytryny i zmielone ziarna kawy, Wszystko dobrze utrzeć. Formować w dłoniach kulki. Trzymać kilka godzin w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak