Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figa z porzeczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone porzeczki 2 szklanki
suszone morele 15 dag
suszone figi 15 dag
cytryna
daktyle 10 dag
brzoskwinie suszone 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Figa z porzeczkami

Migdały zalać wrzątkiem, obrać, uprażyć i drobno posiekać. Porzeczki umyć, zalać gorącą wodą, po 10 min. odcedzić. Pozostałe owoce umyć, zemleć w maszynce, skropić sokiem z cytryny. Podać porzeczki, wymieszać. Formować wałki grubości 2-3 cm, obtoczyć je w posiekanych migdałach, zawinąć w kawałki folii aluminiowej, wstawić na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 23.11.2011 17:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak