Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z zielonego groszku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 1 plaster
włoszczyzna
śmietana mała
sok z cytryny 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól
pieprz
cukier
zielony groszek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie mielone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: krem z zielonego groszku

Warzywa z włoszczyzny myjemy oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wrzątkiem.Do wywaru wkładamy opłukany groszek zielony i szynkę i gotujemy 15 min,a następnie studzimy.Wyjmujemy liść laurowy marchew i szklankę odcedzonego groszku do przybrania resztę miksujemy.Następnie doprowadzamy do wrzenia doprawiamy sokiem z cytryny śmietaną solą gałką oraz szczyptą cukru .Przed podaniem dekorujemy groszkiem.Taką zupę można podać także z groszkiem ptysiowym lub małymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 31.08.2011 23:05
Bardzo lubię taką zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak