Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa borowikowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
cebula 1 szt
kostka warzywna 1 kostka
śmietana 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
majeranek 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
cukier
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa borowikowa

Grzyby myjemy zalewamy ciepłą przegotowaną wodą i odstawiamy na noc aby namokły.Do garnka wkładamy pokrojone na paski grzyby wlewamy wodę w której się moczyły dodajemy kostkę bulionu warzywnego lub obraną i umytą włoszczyznę i gotujemy,w trakcie gotowania dodajemy uduszoną na maśle drobno pokrojoną cebulę i przyprawiamy do smaku solą pieprzem,hartujemy śmietanę i wlewamy do zupy po odstawieniu jej z ognia.Można dodać sok z cytryny i szczyptę cukru.Podajemy z łazankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.07.2012 00:06
fajna;)
Krystyna32 25.09.2011 06:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak