Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortellini w sosie pomidorowo-grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 100 g
śmietanka 22% 100 ml
pomidory suszone 6 szt.
koperek
sól
pieprz
curry
parmezan starty
żółtko jajek
tortellini 300 (z mięsem)

Przepis i sposób przygotowania na: Tortellini w sosie pomidorowo-grzybowym

Tortellini ugotować al dente. Pomidory i pieczarki drobno pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę, przesmażyć pieczarki i pomidory, zalać śmietanką. Gotować 3 min na małym ogniu. Dodać pon szczypcie soli, pieprzu i curry. Posiekać pół pęczka koperku, dodać do sosu, wymieszać. Wsypać ugotowane tortellini, wymieszać. Posypać parmezanem, gotować pod przykryciem jeszcze 2 min, dodać żółtko, gotować jeszcze 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak