Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejskie ziemniaczki z ogniska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 12
bazylia świeża 3 łyżki
sól
pieprz
twarożek 20 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejskie ziemniaczki z ogniska

Ziemniaki umyć, włożyć do wygasającego ogniska, zasypać gorącym popiołem. Wyjąć, gdy będą miękkie w środku. Rozchylić zrumienioną skórkę, na gorący miąższ wyłożyć po łyżce twarożku z posiekaną bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak