Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po chińsku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 700 g
mieszanka chińska 400 g
pęczek szczypiorku czosnkowego 1 szt
sos sojowo grzybowy 3 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szczypta
pieprz kolorowy 1/3 łyżeczka
cukier 2 szczypta
sól 2 szczypta
woda 200 ml
olej 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po chińsku

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażać.
Dodać cukier i dalej smażyć.
Do podsmażonego mięsa dodać wszystkie przyprawy, podlać 1/2 ilości wody i dusić.
Gdy mięso jest prawie miękkie wrzucić mieszankę chińską ( ja użyłam mrożonej ) i posiekany szczypiorek, wlać resztę wody i dusić wszystko do miękkości.
W miarę potrzeby jeszcze doprawić.
Podawać z kaszą lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 06.02.2012 12:17
Uwielbiam takie chińskie dania :)
cukiereczek 17.11.2011 08:44
super
mic 03.10.2011 19:20
wieprzowinka, cudeńko!
pioge7 31.08.2011 19:53
pycha
Małgorzata113 31.08.2011 19:43
świetny przepis
gosia47-47 31.08.2011 19:42
piękne :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak