Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z pianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
masło 10 dag
cukier 5 dag
śmietana 1 łyżka
budyń czekoladowy
jajko 4 szt
masło do formy
szczypta soli
winogrona 1 kiść

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z pianką

Z mąki, masła, soli, cukru i śmietany zagnieść ciasto, rozwałkować, wylepić formę, piec ok. 20 minut w 200 stopni C. Budyń ugotować w 1,5 szklanki mleka, przestudzić wymieszać z żółtkami, połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek. Piankę wyłożyć na ciasto, ułożyć winogrona, piec 10 minut po wyjęciu posypać cukrem pudrem, ozdobić winogronami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 31.08.2011 20:04
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak