Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spody do babeczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryny 1/2 kostki
cukru 1/3 szklanki
mąki 1,5 szklanki
jajko 1
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
cukru waniliowego 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: spody do babeczek

Kroki postępowania

1
Foremki do babeczek smarujemy margaryną i obsypujemy mąką.
Krok 1 - spody do babeczek foto
2
z mąki, cukru, proszku, margaryny i jajka zagniatamy ciasto. Wkładamy ja na 30 min do zamrażarki.
Krok 2 - spody do babeczek foto
3
Foremki wylepiamy ciastem. Nakłuwamy ciasto widelcem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy ok 20 min.
Krok 3 - spody do babeczek foto
4
Lekko ostudzone babeczki wyjmujemy z foremek i dekorujemy wg. uznania.
Krok 4 - spody do babeczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak