Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa
cebula
pieczarki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z pieczarkami

SKŁADNIKI:

wątróbka drobiowa - 1 kg,
cebula - 2,
pieczarki - 500g,
sól,
pieprz,
sos sojowy,
ocet jabłkowy,
cukier,
papryka słodka mielona,
natka pietruszki,
olej lub inny tłuszcz do smażenia - kilka łyże

PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę wielokrotnie przepłukać, aż woda będzie czysta, osuszyć. Można ją pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki obrać, umyć i pokroić na grubo. Cebule pokroić w kosteczkę lub na piórka. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić cebule. Gdy cebula zacznie się szklic, dodać pieczarki. Przyprawić pieprzem. Smazyc przez kilka minut, po czym zrobić miejsce na środku patelni i wrzucić wątróbkę. Podsmażyć wątróbkę do zbrązowienia, mieszając od czasu do czasu. Gdy zmieni kolor, połączyć ją z cebulą i pieczarkami, przyprawić do smaku. Można podlać białym winem. Przed podaniem, lub w trakcie smażenia posypać świeżą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 29.03.2012 10:20
pyszne danie
Justa32 20.09.2011 08:48
mniam
PaniMISIOWA 04.09.2011 09:25
bardzo apetycznie wygląda
Katarzyna/kate1980 01.09.2011 20:52
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak