Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti carbonara

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1
śmietana 12% 400 ml
żółty ser 100 g
cebula 2
natka pietruszki
boczek wędzony 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti carbonara

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Boczek kroimy w paseczki i podsmażamy go na patalni, aż nam się lekko przypiecze. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy z boczkiem. Zalewamy śmietaną i rozpuszczamy w niej żółty ser. Gotujemy, aż do zgęstnienia na małym ogniu. Polewamy takim sosem makaron i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 23.11.2011 15:32
pycha
Sylwia56
Sylwia56 08.11.2011 22:00
pycha, chociaż ja często niestety robię z proszku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak