Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 2
sok z cytryny
ryż długoziarnisty 1/2 szklanka
bakalie 10 dag
owoce kandyzowane 5 dag
serek waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z bakaliami

Jabłka przekroić na pół, skropić sokiem z cytryny. Ryż ugotować i ostudzić, wymieszać z twarożkiem. Bakalie rozdrobnić, wymieszać z twarożkiem i ryżem. Masą napełnić połówki jabłka i wstawić na 10 minut do piekarnika w temp 180 stopni C. Po wyjęciu wysypać kandyzowanymi owocami. Danie jest smaczne na ciepło i na zimno, jabłek mrożonych nie zapiekać. też doskonale smakują.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak