Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kurczaka z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 2 szt
strąk żółtej papryki 1/2
strak zielonej papryki 1/2
sok z cytryny
tymianek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kurczaka z papryką

Mięso opłukać, delikatnie rozbić na dwa płaty. Paprykę pokroić, wyjąć gniazda nasienne i posiekać. Płaty mięsa oprószyć z obu stron solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Na środku położyć pokrojoną paprykę, Obsmażyć na rozgrzanym oleju, ułożyć na blasze, skropić gorącą wodą. Piec ok. 30 minut w temp. 180 stopni C, od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 11.10.2011 20:02
smacznie wygląda
1j1o1l1a1 31.08.2011 17:06
efektowne :)
mikrusiak 31.08.2011 16:26
hm... chyba wypróbuję... wygląda smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak