Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 6 szt
ziemniaki 4 szt
woda 1,5 litra
marchewka 1 szt
ziele angielskie 5 szt
kostki rosołowe 2 szt
skrzydełka kurczaka 4 szt
śmietana 18 proc 100 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać 1,5 litra wody,wrzucić skrzydełka kurczaka,pokrojone ziemniaki i marchewkę,ziele angielskie,2 kostki rosołowe.Doprawić pieprzem czarnym do smaku.
Krok 1 - Zupa ogórkowa foto
2
Gdy warzywa i skrzydełka będą miękkie dodać starte na tarce o grubych oczkach ogórki kiszone.
Krok 2 - Zupa ogórkowa foto
3
Gdy ogórki będą miękkie dodać 100 ml śmietany.Doprawić solą do smaku.
Krok 3 - Zupa ogórkowa foto
4
Chwile podgotować i gotowe.
Krok 4 - Zupa ogórkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 04.12.2012 14:26
a po co te kostki skoro jest mięso, warzywa i przyprawy?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak