Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynki wieprzowej 60 dag
papryka czerwona 1
cebula 1
marchewki 2
czosnku 2 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna
kostka mięsna
margaryny 0,5 kostki
mąki 2 łyżki
woda
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz.

Kroki postępowania

1
Szynkę pokroić na kawałki i wrzucić na roztopiony tłuszcz. Przyprawić.
Krok 1 - Gulasz. foto
2
Marchew i czosnek zetrzeć na tarce, a cebulę i paprykę drobno pokroić.
Krok 2 - Gulasz. foto
3
Gdy mięso się trochę podsmaży dodać warzywa i dusić pod przykryciem.
Krok 3 - Gulasz. foto
4
Po czasie podlać wodą i dodać kostkę mięsną.
Krok 4 - Gulasz. foto
5
Z mąki i wody zrobić zaklepkę.
Krok 5 - Gulasz. foto
6
Zaciągnąć sos.
Krok 6 - Gulasz. foto
7
Podawać z kaszą, makaronem lub ziemniakami.
My jadamy z kaszą :)
Krok 7 - Gulasz. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 05.10.2011 21:34
prezentuję się wyśmienicie
Kate131 12.09.2011 07:42
uwielbiam
Wacław 10.09.2011 09:06
moje smaki,pycha !
Dorota59 07.09.2011 11:29
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak