Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 2/3 szkl
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 5 łyżek
margaryna 125 gram
banan 4 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Kroki postępowania

1
Piernik wyszedł znakomicie puszysty i wysoki
Krok 1 - Bananowiec foto
2
Obieramy 4 dojrzałe banany
Krok 2 - Bananowiec foto
3
Banany kroimy w plasterki ugniatamy widelcem masło miksujemy z cukrem wbijając po jednym jajku
Krok 3 - Bananowiec foto
4
Zagotuj mleko do gorącego wsyp sodę zamieszaj i wystudź .Wlewamy do masy na przemian banany mąkę z proszkiem i mleko z sodą
Krok 4 - Bananowiec foto
5
Formę prostokątna wyłóż papierem wyłóż masę piecz w 180 stopniach około 1godz 20 minut.
Krok 5 - Bananowiec foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 05.10.2011 12:04
a ja nigdy nie robiłam
BernadettaP 15.09.2011 08:14
Bardzo lubię ciasto z bananami:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak