Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4,5 szklanki
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier 1,5 szklanki
jabłka 10 szt
cynamon 1 łyżeczka
margaryna 200 gram
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać,pokroić na małe kawałki i posypać 4 łyżkami cukru.
Krok 1 - Jabłecznik foto
2
Na stół wsypać 4,5 szklanki mąki,1,5 szklanki cukru,1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,wbić 3 jajka i dodać 200 gram margaryny.Zagnieść ciasto.
Krok 2 - Jabłecznik foto
3
Do wysmarowanej masłem i posypanej mąką blaszki włożyć 2/3 rozwałkowanego ciasta.Następnie nałożyć jabłka posypane cynamonem.Z reszty ciasta zrobić wałeczki i ułożyć je na jabłkach.
Krok 3 - Jabłecznik foto
4
Ciasto wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 40 minut.
Krok 4 - Jabłecznik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 09.01.2012 09:47
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak