Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka na ostro z winogronami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
winogrona do smaku
papryka żółta 1 sztuka
masło do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka na ostro z winogronami

Pierś z kurczaka lekko rozbić, natrzeć papryką chili- nie dużą ilością i innymi przyprawami wg uznania np ziołami prowansalskimi, kolendrą, kminkiem, pieprzem zielonym . Paprykę pokroić w słupki, z zielonych winogron zdjąć skórkę. Na maśle obsmażyć piersi- uważając aby masło się nie przypaliło- można do dodać trochę oliwy. wrzucić paprykę poddusić. Na koniec wrzucić jeszcze winogrona i dalej podduszać. Podawać np z rozetkami z ziemniaków itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 03.11.2012 21:33
super polaczenie
eli82 22.11.2011 15:18
fajne
joanna77 22.09.2011 20:34
pychotka
Robert10 22.09.2011 16:55
lubię takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak